Rundveehouderij

Nieuws 249 x bekeken

Verwachtingswaarden jonge stieren vertraagd

Arnhem – De verwachtingswaarden van jonge stieren loopt vertraging op door een storing in het computersysteem bij CRV.

Normaal worden de verwachtingswaarden bekend nadat de koe-indexen zijn berekend. Dat gebeurt altijd anderhalve week na de indexdraai van de stieren. Dinsdag 9 augustus was de meeste recente indexdraai. De verwachtingswaarden van jonge stieren zijn weer afhankelijk van de koe-indexen. Woordvoerder Wim Veulemans van CRV kan nog niet zeggen wanneer de storing in het computersysteem opgelost zal zijn.

Van een aantal jonge stieren zijn genomische fokwaarden berekend. Deze zijn wel gewoon op 9 augustus gepubliceerd. Dat kan omdat bij de berekening van de genomische fokwaarden geen moederinformatie wordt meegenomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.