Rundveehouderij

Nieuws

VWA: alle schapen- en geitenhouders hebben gevaccineerd tegen Q-koorts

Den Haag – Alle schapen- en geitenhouders hebben hun dieren gevaccineerd tegen Q-koorts. Dat meldt de Voedsel en Warenautoriteit (VWA).

Het gaat om de melk- en opfokbedrijven. Bedrijven met een publieksfunctie hebben langer de tijd gekregen, tot 1 januari 2012. Ook van deze bedrijven heeft 31 procent de dieren al gevaccineerd.
De komende twee weken wil de VWA de administratieve verplichtingen die samengaan met de vaccinatie te controleren en eventueel te laten corrigeren.

De schapen- en geitenhouders moesten vóór 1 augustus hebben voldaan aan de vaccinatieplicht. als dat niet het geval zou zijn, zouden de benodigde vaccinaties worden verricht door de VWA en voor rekening van de schapen- en geitenhouders komen. Nu de bedrijven zelf hun verantwoordelijkheid hebben genomen, is dit laatste niet meer nodig.

Eerder hebben staatssecretaris Henk Bleker van Economische zaken, Landbouw en Innovatie en de minister van volksgezondheid, Edith Schippers, aangegeven te overwegen de Q-koortsmaatregelen te versoepelen als aan de vaccinatieplicht was voldaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.