Rundveehouderij

Nieuws 432 x bekeken 2 reacties

’Uitstekend perspectief zuivel Californië'

Utrecht – Voor de Californische zuivelsector liggen er enorme exportkansen op de wereldmarkt. Met name in China, Vietnam en Brazilië liggen er grote afzetmogelijkheden, stelt de Rabobank in een onderzoeksrapport.

Californië is volgens de onderzoekers van Rabo Food & Agriculture Research niet de zuivelproducent met de laagste kosten ter wereld. Het is echter wel de producent die op de middellange termijn sterk kan groeien, en dan tegen relatief de laagste kosten. De voornaamste concurrenten zijn Europa, Nieuw Zeeland en Australië, maar die hebben allemaal op de een of andere manier met beperkingen te maken, zo wordt geconstateerd.

Californië is daarbij in geografisch opzicht goed gelegen en heeft ook de beschikking over goede havens.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    wiel123

    vorig jaar nog in californie geweest in een straal van 40 mijl werd de sterkker uit de bedrijven getrokken en niet de minste kwa omvang allemaal melkveebedrijven van 1000 tot 1700 koeien en wel door de de rabobank zelf, en nu moeten ze weer een nieuwe koper zien te vinden ha ha laat me niet lagen nu promoten om het verlies weg te boeken,

    succes utrecht rabobank, vertel dan alles

  • no-profile-image

    Het is een goede zaak dat vanuit Californie zuivel geexporteert kan worden,zodat de californische melk niet de rest van deV.S.overspoelt.Ik dacht niet dat de californische melkveehouderij nog veel kan groeien wegens milleuproblemen en voeraanvoer.De familie De jong komt niet voor niets naar de midwest van Amerika,ze kopen nu zelfs bijna alle failliete bedrijven van vrebahoff op.Ook de failliete bedrijven in Hudson die nu nog van de Rabobank zijn ???????

Of registreer je om te kunnen reageren.