Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Stieren van K.I. Samen verbeteren zich opnieuw

Leeuwarden – De stieren van K.I. Samen hebben zich op veel punten verbeterd en maken hun opwachting bij zowel rood- als zwartbont.

De stier Hoekland Maik – Mascol x Ronald x Sunny Boy – is een stier uit een hoogproductieve en duurzame, eiwitrijke koefamilie. Een mooie aAa (516), pinkenstier status, positieve productievererving, goed exterieur en uitstekende secundaire kenmerken. Maik is helaas niet meer aanwezig op het K.I. station waardoor het aantal rieten beperkt is.

Naast Maik maakt Southland Sheriff (Shottle x Adam) zijn opwachting. Met torenhoog exterieur komt deze stier uit de Dellia koefamile van defamilie Van Beek interessant door. Naast het hoge exterieur vererft Sheriff veel melk en laat op de secundaire kenmerken geen fouten zien.

Bij roodbont is de stier Elmar de hoogste nieuwe binnenkomer bij K.I. Samen. Pinkenstier Elmar – Canvas x Tribute x Andries – vererft een enorme plas melk resulterend in zeer hoge kilogrammen vet en eiwit. Elmar dochters kenmerken zich door fijn gebouwde dieren met goede kruizen, goed beengebruik en voorzien van correcte uiers.

J&G Malando – de productietopper, weet zich wederom te verbeteren en bijna 20 punten te stijgen. Zijn kilogrammen vet en eiwit nemen wederom toe waardoor hij zich nog steviger in de top van de roodbont stieren nestelt.

Maniac ps weet maar liefst 2 punten exterieur toe te voegen bovenop zijn fantastische productie vererving en indrukwekkende secundaire kenmerken en ook Climax stijgt wederom een punt totaal exterieur. Samen met een verbetering van zijn melkproductie en levensduurdagen wordt Climax keer op keer beter en maakt hem tot 1 van de meest complete stieren van dit moment.

In de MRIJ ranking maken de Samen stieren nog altijd de dienst uit. Nummers 1 en 2 in de ranking zijn respectievelijk Rik en Diman.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Het lijkt erop dat de crisis ook toegeslagen heeft in deze komkommertijd op de redactie van het AgD. Letterlijk een reclamepraatje van Samen over knippen en plakken kunnen we toch geen journalistiek noemen? Enige kritische noot had niet misstaan of spelen hier commerciële belangen?

Of registreer je om te kunnen reageren.