Rundveehouderij

Nieuws

Sterke terugval productie melkpoeders

Brussel – De productie van volle en deels afgeroomde melkpoeder in de EU is in de eerste helft van 2011 met ruim 12 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar. Toen stond de productie van deze poeders al licht onder druk. Dit blijkt uit cijfers van de Europese Commissie.

De productie van mageremelkpoeder daalde met 1,7 procent. In de eerste helft van 2010 steeg die nog met 5,5 procent. De daling van de poederproductie lijkt opmerkelijk omdat in de maanden februari, maart en deels ook nog april, de prijzen juist erg hoog waren. De kaasprijzen waren echter ook relatief hoog. De kaasproductie groeide in de eerste helft van dit jaar nauwelijks meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De Europese productie van vollemelkpoeder was dit voorjaar het hoogst in maart. Daarna daalde de productie snel tot een dieptepunt in juni. Toen werd de kleinste productie in jaren genoteerd (minder dan 30.000 ton per maand).

De productie van mageremelkpoeder liep op tot in mei en ging daarna omlaag. De kaasproductie bereikte in mei een piekniveau van 730.000 ton, maar daalde daarna tot 660.000 ton in juni.

Of registreer je om te kunnen reageren.