Rundveehouderij

Nieuws 357 x bekeken 1 reactie

Rijnland-Palts zet melkprijsvergelijk toch door

Bad Kreuznach - De Landwirtschafskammer in Rijnland-Palts gaat gewoon door met het publiceren van melkprijsvergelijkingen.

Dit zegt voorzitter van de Landwirtschaftskammer Norbert Schindler. Hij stelt dat transparantie in de markt een voorwaarde is voor gezonde concurrentie. Schindler, die ook Bondsdaglid is voor de CDU, verzet zich dan ook fel tegen de uitspraak afgelopen juni van het Bundeskartellamt dat prijsvergelijkingen niet meer moeten worden toegestaan. Als reden noemt het Kartellamt dat een vergelijking de concurrentie schaadt.Tegen het verbod hebben zich inmiddels meerdere personen en instanties uitgesproken, maar zo duidelijk stelling genomen als Schindler heeft tot nog toe bijna niemand gedaan.

Eén reactie

  • no-profile-image

    om welke melkprijsvergelijkingen gaat het hier precies? En waarom is Kartellamt hier tegen?

Of registreer je om te kunnen reageren.