Rundveehouderij

Nieuws

Provincie geeft Klaver Koe toestemming voor uitbreiding

Winkel - Gedeputeerde Staten zijn van plan om goedkeuring te geven aan de uitbreiding van het agrarisch bouwblok van melkveebedrijf Klaver Koe in Winkel.

Dit meldt de provincie Noord-Holland. Melkveebedrijf Klaver Koe wil zijn agrarisch bouwvlak vergroten naar 4,5 hectare, waarvan 3 hectare zal worden bebouwd en de rest wordt benut voor landschappelijke inpassing. Het bedrijf ligt in het gebied dat in de Structuurvisie Noord-Holland 2040 is aangewezen voor grootschalige landbouw. In dit gebied kan de provincie toestemming geven voor uitbreiding boven de 2 hectare als de noodzaak tot uitbreiding met een bedrijfsplan is aangetoond en de Adviescommissie Ruimtelijke Ontwikkeling (ARO) het plan ruimtelijk aanvaardbaar vindt.

Voordat zij overgaan tot definitieve besluitvorming vragen zij advies aan de Statencommissie Ruimte en Milieu. Dit wordt op maandag 5 september besproken.

Of registreer je om te kunnen reageren.