Rundveehouderij

Nieuws

Prijzen ForFarmers voor slimme veehouders

Lochem – Het innovatiefonds van ForFarmers heeft verschillende prijzen uitgereikt aan innovaties van veehouders.Veehouder Daggenvoorde uit Lettele krijgt een prijs van 5.000 euro voor een grondbuisventilatiesysteem voor de ligboxenstal. Het systeem zorgt voor frisse lucht in de zomer en geeft ’s winters warmere lucht af.

Veehouder Reurink uit Neede ontving 1.000 euro voor een hulpmiddel gebaseerd op een geboortekrik voor de vervanging van tepelvoeringen van de melkrobot. Veehouder Hupkes uit Voorst kreeg 1.000 euro voor de zelf ontwikkelde koe-oversteekplaats waarmee deze veehouder al eerder in het nieuws was.

Varkenshouder Veenboer uit Kootstertille kreeg 1.000 euro voor een biggenbox met drie centimeter hoge randen waarmee zwakke biggen in het warme nest blijven. Pluimveehouder Kuipers in Langeveen kreeg 1.000 euro voor een strooiselverwijderingssysteem voor zijn volièrestal.

Jeroen Kemper in Ambt Delden kreeg 2.500 euro voor twee innovaties. Het gaat een automatisch graanstrooisysteem aan een rail met er aan gekoppeld een plateau om het rapen van grondeieren te vergemakkelijken. De tweede innovatie op dit bedrijf betreft scharnierbare winddrukkappen aan de buitenkant van de stal.

De familie Schuldink in Ommen kreeg 1.000 euro voor een verbeterd hangend biggenvoersysteem, waarbij de voerkommen hangend zijn bevestigd.

Johan van de Riet uit Bruchterveld kreeg 1.000 euro voor zijn zelf ontwikkeld voerpanstabilisatiesysteem. Bruchterveld heeft een vermeerderingsbedrijf en merkte dat de hanen onregelmatig groeiden doordat de voerpannen van het voersysteem te gemakkelijk bewogen en één kant konden worden opgedrukt. Door dit systeem te fixeren, loste Bruchterveld het probleem van onregelmatige groei van de hanen op.

De belangrijkste aanmoedigingsprijs van 1.000 euro is gegaan naar de familie Brookhuis in het duitse Haren die een prijs ontvingen voor hun infraroodsysteem voor het vorstvrij houden van de melkrobot.

Of registreer je om te kunnen reageren.