Rundveehouderij

Nieuws 507 x bekeken

Particulier gefokte Ivo 66 komt hoog binnen

Doetinchem - Na de doorbraak van Danillo in april brengt de stierindexdraai van vandaag opnieuw een particulier geteste stier als hoogste nieuwe binnenkomer bij zwartbont. Ivo 66 komt binnen op + 192 NVI, wat hij vooral dankt aan de gehaltes van + 0,73 vet en +0,29 eiwit.

De stier (Horst Harry x Ivo 48) is gefokt door Jo Scholten uit Harbrinkhoek en wordt vermarkt door KI de Toekomst. Hij vererft met 99 frame, 98 robuustheid, 98 benen en 108 uier niet echt koeien voor de fokveedag, “maar wel dieren die makkelijk produceren in de stal”, aldus Ben Meijerink van KI de Toekomst.

Verder deden zich geen grote verschuivingen voor in de top van de zwartbontindexen. De nieuwe exterieurtopper (115 AV) Danillo boette 5 punten NVI in en staat nu op + 232 op de vijfde plaats in de ranglijst. Flevo Genetics Snowman steeg nog eens 25 punten NVI en staat nu met +277 op de tweede plaats na O Man (+ 281). Hij verbeterde ook zijn exterieurscore met 1 punt tot 112. De vroeg gesneuvelde Snowman doet het dus postuum uitstekend. Voor Vekis Genetics uit Nunspeet is het wachten op zijn zonen. Ook ALH Dakota van WWS boekte 22 punten NVI-winst en staat nu met + 259 op de derde plaats.

Bij roodbont is er minder nieuws in de top. Opvallend is wel de winst van Beukenhof Ideal, die met 33 punten stijgt naar + 190 NVI, de vijfde plaats in de ranglijst.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.