Rundveehouderij

Nieuws

Opbrengst internetveiling voor zuivel houdt lager peil

Auckland – De opbrengst van de Fonterra-internetveiling voor zuivel van dinsdag week weinig af ten opzichte van 2 augustus. De index zakte 0,9 procent en bleef daarmee op het vooral in juli weggezakte niveau.

De Global Dairy Trade Event gaf voor het belangrijkste product volle melkpoeder een verdere terugval in de gemiddelde prijs per ton van 2,2 procent, naar 3.385 dollar, ofwel 2.357 euro. Dat is het laagste niveau in een jaar en bijna 10 procent minder dan in januari. De terugval in prijs geldt vooral de levering op de korte termijn.

Boterolie bracht gemiddeld 4.273 dollar op, ofwel 2.976 euro, nog geen procent minder dan de vorige keer. Ook voor boterolie zakte juist de prijs bij levering op de korte termijn. Voor levering begin 2012 steeg de prijs zelfs iets.

Mageremelkpoeder, dat zich qua prijs dit seizoen sterk handhaaft en dikwijls meer opbracht dan volle melkpoeder, haalde nu gemiddeld 3.438 dollar per ton, ofwel 2.394 euro, bijna een procent minder dan op 2 augustus.

Van de op de veiling verhandelde ’kleinere’ producten karnemelkpoeder, kaas, rennet caseïne en melkeiwitconcentraat steeg de opbrengst licht.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.