Rundveehouderij

Nieuws 263 x bekeken

Nemelco houdt melkprijs juli gelijk

Voorthuizen – Particuliere zuivelverwerker Nemelco houdt de melkprijs over de maand juli gelijk op € 37,28 per 100 kilo exclusief btw.

Dit is de prijs bij een jaarleverantie van 800.000 kilo en na aftrek van 7 cent PZ-heffing.De vetprijs blijft stabiel op € 3,80 per kilo, de eiwitprijs blijft staan op € 6.75 per kilo.

Nemelco ziet de melkaanvoer licht dalen, een tendens die ook bij de andere zuivelbedrijven in Nederland is te zien. De leveranties blijven tot nu toe onder het quotum. Toch hebben de iets achterblijvende leveranties geen gevolgen voor de zuivelprijzen.

De noteringen voor zuivelgrondstoffen blijven dalen. FrieslandCampina zag daar aanleiding in om het augustus-voorschot iets te verlagen, over juli hield nagenoeg iedereen het voorschot stabiel. De gemiddelde melkprijs van Nemelco tot en met juli bedraagt € 36,79 per 100 kilo. Daarmee zit het bedrijf quauitbetaling nagenoeg aan de top. Alleen DeltaMilk betaalt tot nu toe een hogere (voorschot)melkprijs uit.Of registreer je om te kunnen reageren.