Rundveehouderij

Nieuws 223 x bekeken

Natuurhoeve werkt samen met Cono aan verduurzaming

Benschop/Westbeemster – Yoghurt- en toetjesproducent De Natuurhoeve gaat aan de slag met diverse onderdelen van het Caring Dairy-programma van Cono Kaasmakers. Dit hebben beide ondernemingen bekend gemaakt.

De melkveehouders van De Natuurhoeve hebben al twee workshops van Cono gevolgd, waarbij ze onderricht kregen in de omgang met het Koe-Kompas en het recent door Cono Kaasmakers geïntroduceerde Kringloop-Kompas. Met de kennis en vaardigheden die zij hierdoor opdoen, kunnen de veehouders hun melkveebedrijf verder verduurzamen.

De samenwerking op scholingsgebied houdt onder andere in dat de Natuurhoeve-melkveehouders jaarlijks minimaal drie workshops volgen. In 2011 volgen de melkveehouders sowieso de algemene workshops over het Koe-Kompas en het Kringloop-Kompas. Marketing manager Mariska Lekkerkerker van De Natuurhoeve: ”De precieze inhoud van de workshops wordt door de Natuurhoeve samen met zijn melkveehouders afgestemd. De eerste twee workshops zijn door de Natuurhoeve-melkveehouders met veel enthousiasme opgepakt.” De Natuurhoeve vindt het van belang om richting de afnemers helder te maken dat concreet gestalte wordt gegeven aan het werken aan duurzaamheid. Het bedrijf is blij dat het samen met CONO Kaasmakers verder gestalte kan geven aan de duurzaamheidsaanpak.

Onderdeel van de samenwerking is de workshop die de melkveehouders krijgen over het Kringloop-Kompas. Met dit programma kunnen melkveehouders de milieu-impact van hun melkveebedrijf meetbaar maken en nog bewuster duurzame melk produceren. Het bijzondere aan het Kringloop-Kompas is, dat het zich richt op doelen en niet op maatregelen. Melkveehouders houden daarmee de flexibiliteit om hun eigen pad naar een duurzame bedrijfsvoering uit te stippelen. Het doel van het Kringloop-Kompas is om de kringloop op het melkveebedrijf zo veel mogelijk te sluiten door optimaal gebruik te maken van wat de natuur biedt.

Of registreer je om te kunnen reageren.