Rundveehouderij

Nieuws 233 x bekeken

Nat weer hindert drogerijen

Woudsend – De groenvoerdrogerijen hebben tot en met eind juli zo’n 10 procent minder voer gedroogd dan vorig jaar rond dezelfde tijd. Ze schrijven dit vooral toe aan het natte weer, waardoor in juli minder luzerne kon worden gedroogd dan vorig jaar.

Tot en met 31 juli hebben ze dit jaar ruim 55.000 ton gedroogd, tegenover ruim 61.000 ton vorig jaar rond dezelfde tijd.

Bij sommige drogerijen is het natte weer echter ook goed voor extra werk. Daar laten veehouders juist iets meer gras drogen dan in andere jaren.

De drogerijen merken veel vraag naar structuurvoer. Dat komt omdat de aanvoer vanuit Frankrijk beperkt is en ook anderszins de beschikbaarheid niet groot is. Door het toch iets betere weer van de laatste tijd lukt het de drogerijen langzaamaan om iets meer luzerne te drogen.

Of registreer je om te kunnen reageren.