Rundveehouderij

Nieuws

NMV ondersteunt petitie over waterschapslasten

Ingen – De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) ondersteunt de petitie ”te veel boeren betalen te lang, te veel waterschapslasten” dat LTO samen met een zestal waterschappen afgelopen maandag aan staatssecretaris Atsma heeft aangeboden.

Als gevolg van een weeffout in het uit 2008 daterende Waterschapsbesluit betalen boeren mee aan de kosten van wegen en andere infrastructuur. Hierdoor betalen boeren in met name het Westen fors meer waterschapslasten. De NMV vindt het in beginsel onjuist om grondeigenaren extra waterschapslasten op te leggen vanwege de aanwezige infrastructuur in een gebied. Infrastructuur dient het algemeen belang en dienen derhalve in geen geval te leiden tot een verzwaring voor boeren en melkveehouders in het bijzonder, aldus de NMV. In een brief aan de staatssecretaris heeft de NMV haar gedeelde standpunt inmiddels gedeeld.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.