Rundveehouderij

Nieuws 192 x bekeken

Milcobel verlaagt melkvoorschotprijs over juli

Kallo – De Belgische zuivelcoöperatie Milcobel heeft de voorschotmelkprijs over juli licht verlaagd, van € 31,00 naar € 30,50 per 100 liter. De werkelijk betaalde prijs daalt van € 34,54 naar € 33,96 per 100 liter.

In juni verhoogde Milcobel de voorschotprijs op maandbasis juist met 50 cent per 100 liter. De melkaanvoer bij het bedrijf begint weer te dalen en nadert de lijn van het beschikbare quotum, stelt directeur Patrick Buggenhout. Eerder toonde Milcobel zich verrast over de sterke groei van de melkaanvoer bij haar leden-melkveehouders.

Verwachtingen over de ontwikkeling van de melkprijs durft Buggenhout niet uit te spreken. De zuivelmarkt is nog steeds erg ongewis en sterk afhankelijk van de ontwikkelingen in de wereldeconomie, meent hij.

Of registreer je om te kunnen reageren.