Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

'Melk is een betere dorstlesser dan water'

Hamilton - Dorstige kinderen kunnen beter een glas melk drinken dan water.

Dat zeggen wetenschappers van de McMasters University (Canada), zo meldt Gezondheid.blog. Melk is volgens de onderzoekers beter in staat om uitdroging bij actieve kinderen tegen te gaan dan sportdrankjes of water. Het onderzoek is gefinancierd door de Canadese zuivelindustrie.

Kinderen, maar ook volwassenen, drinken vaak te weinig tijdens het sporten, waardoor uitdroging op de loer ligt. Dat heeft uiteraard weer gevolgen voor de sportprestaties.

Volgens onderzoeksleider Brian Timmons is melk beter dan een sportdrankje of water omdat het een bron van eiwitten, koolhydraten, calcium en electrolyten (belangrijke zouten) is. Bovendien vult melk het natrium dat door het zweten verloren gaat, weer aan. Ook helpt het het lichaam om vocht beter vast te houden.

agd.media

Eén reactie

  • no-profile-image

    PROOST dan maar!

Of registreer je om te kunnen reageren.