Rundveehouderij

Nieuws 602 x bekeken 2 reacties

Lyempf doet weer mee

Kampen – Zuivelonderneming Hyproca Lyempf in Kampen draait, na overname door de Hyproca Dairy Group, weer op volle toeren.

De melkpoederfabriek heeft door het faillissement een maand stilgestaan. Begin mei is de melkontvangst weer geopend.

Een deel van de melkaanvoer is volgens algemeen directeur van de Hyproca Dairy Group, Ids Jorna, vastgelegd. Verder wordt er melk aangekocht op de spotmarkt. Dat verschaft de onderneming volgens vestigingsdirecteur Evert Schilstra de nodige flexibiliteit, aangezien er op bestelling wordt geproduceerd.

De poederfabriek heeft een capaciteit van 25.000 tot 30.000 ton poeder. Een groot gedeelte van de poeder gaat naar Lypack, waar het halffabricaat wordt verwerkt tot babyvoeding, dat onder private label wordt verkocht. Veel van deze voeding gaat naar China.

In Kampen worden geen vloeibare halffabricaten meer geproduceerd zoals voorheen. Daarmee behoren productieproblemen volgens de nieuwe eigenaren tot de verleden tijd. De Hyproca Dairy Group wil toch blijven investeren in kwaliteitsverbetering om aan de strenge eisen, die gelden voor de productie van babyvoeding, te kunnen blijven voldoen.

Van de ruim negentig personeelsleden die bij het oude Lyempf werkzaam waren, hebben 68 mensen hun baan kunnen behouden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  de buren van hyproca

  dat hebben we door dat ze weer draaien ,maar ze draaien daar niet alleen kindervoeding ,want die zooi van dsm stinkt weer over het hele zuiden van kampen ,en dat is toch wel iritant met dit mooie weer met de ramen open ,als die stinkbende over zuid blaast die zoute weie smaak ,dus hyproca de klachten zijn onderweg.
  metvrgr de buurtjes.

 • no-profile-image

  holvrieka

  dus er zijn +/- 20 mensen die wat gebreken begonnen te vertonen en die van 20 tot 40 jaren dienstverband hadden bij lyempf, zijn met een simpel telefoontje aan de kant gezet ,terwijl er volop nieuwe mensen worden aangenomen ,
  toch vragen deze mensen zich nog steeds af waarom wij niet
  terug mochten komen, en dat er afspraken met de bonden waren gemaakt,,ook voor deze mensen,,of zijn die mensen van hyproca zo beinvloed door een paar oud gedienden van het oude lyempf,,die slecht tegen kritiek konden deze mensen mankeert van alles aan,,het is een vies spel wat er gespeeld is zowel door hyproca als door siep van de valk,,we houden het in de gaten.

Of registreer je om te kunnen reageren.