Rundveehouderij

Nieuws

Groupe Bel ziet winst inzakken

Parijs – Het kaas- en zuivelbedrijf Groupe Bel, eigenaar van onder meer Leerdammer en La Vache qui rit, heeft de winst in de eerste jaarhelft met 40 procent zien inzakken naar 54 miljoen euro. De omzet ging wel met 4,7 procent omhoog naar 1,224 miljard euro.

Groupe Bel verwacht niet dat de omstandigheden in de rest van dit jaar zullen verbeteren en vreest dat de marge daardoor onder druk zal blijven en dat de winst ook over het hele jaar lager uit zal vallen dan in 2010.

De hogere verkopen waren niet voldoende om de gestegen grondstoffenprijzen op te vangen, meldt Groupe Bel. Door die duurdere grondstoffen verslechterde ook de schuldenlast. Het bedrijf zag kans meer te verkopen in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika maar zag de omzet dalen in Oost-Europa en het Nabije- en Verre Oosten. Omdat Groupe Bel economisch gesproken geen enkele verbetering verwacht en ook denkt dat de grondstoffenprijzen op een hoog niveau zullen blijven, zet het bedrijf alles in op een verdere groei van de volumes en het verdedigen van de marktaandelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.