Rundveehouderij

Nieuws 242 x bekeken

Goede praktijkervaringen met nichemelk

Den Bosch – Paarden- of kamelenmelk (nichemelk) kan mogelijk een goed alternatief zijn voor mensen met koemelkallergie. Wetenschappelijk onderzoek moet dit aantonen, maar de praktijkervaringen zijn positief.

Dit stellen paardenmelker Paul van de Laar uit het Brabantse Zeeland en Lotte Rijksen, namens Fhealinc (onder meer HAS Den Bosch en de ZLTO) projectleider bij EVAA (Expertisecentrum Voeding, Afweer en Allergie).

De regio Noordoost-Brabant zegde EVAA subsidie toe voor klinisch onderzoek naar nichemelk. Ook de marktkansen voor het product worden verder ontwikkeld. ”Samen met het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch, ook één van de Fhealincpartners, gaan we hiermee aan de slag,” stelt Rijksen.

Of registreer je om te kunnen reageren.