Rundveehouderij

Nieuws 171 x bekeken

Gemiddeld prijsniveau Fonterra-veiling 1,3 procent lager

Auckland/Boston – Het gemiddelde prijsniveau op de dinsdag gehouden internetveiling van Fonterra is 1,3 procent lager uitgekomen dan twee weken gelden.

Dit blijkt uit resultaten die Fonterra heeft gepubliceerd. Vergeleken met de uitkomsten van de twee veilingrondes in juli betekent het resultaat van de jongste ronde dat de daling van de zuivelprijzen afneemt. In juli zakte het gemiddelde prijsniveau met achtereenvolgens 6,7 en 5,1 procent.

Wat verder opvalt bij de jongste veilronde is dat de prijsdalingen vooral gering waren bij de melkpoeders en deze waren goed voor het overgrote deel van het verkochte product. De prijs van vollemelkpoeder (22.000 ton) bleef nagenoeg stabiel.

De prijzen voor boterolie, caseïne en cheddar-kaas blijven echter nog stevig onder druk staan. Karnemelkpoeder is het enige product waarvan de prijzen omhoog gingen.
In totaal werd ruim 36.000 ton product geveild.

Of registreer je om te kunnen reageren.