Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

GD zet melkveehouders FrieslandCampina op verkeerde been

Amersfoort – Melkveehouders van FrieslandCampina die actie willen ondernemen tegen salmonella zijn niet verplicht om deel te nemen aan het programma Salmonella Onverdacht van de GD en hoeven dus ook niet de portemonnee te trekken voor een certificaat.

Dit stelt FrieslandCampina in reactie op verwarring die is ontstaan door een brief van de GD. ”Het gaat erom dat er geen antistoffen tegen salmonella meer voorkomen in de tankmelk, en dat kunnen wij zien aan de monstername-uitslagen. Daar is geen certificaat voor nodig”, zegt een woordvoerder.

Nederlandse zuivelbedrijven laten de tankmelk van hun leveranciers drie keer per jaar onderzoeken op de aanwezigheid van afweerstoffen tegen salmonella. Bedrijven met steeds gunstige uitslagen, voldoen aan de eisen. Bedrijven met herhaaldelijk ongunstige uitslagen, moeten daar iets aan doen, maar een certificaat is bij FrieslandCampina geen vereiste. Het gaat erom dat het probleem is opgelost.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  schaap

  Is dit net zo,n reaktie van de gd als ze hebben gedaan bij de zwoeger certificering bij schapen.

 • no-profile-image

  Casev

  De gd ziet hier een leuke inkomstenbron aan zich voorbijgaan. Ze verdienden blijkbaar nog niet genoeg aan ons...

 • no-profile-image

  Als de tankmelk negatief is wil dat niet altijd zeggen dat het probleem is opgelost.

Of registreer je om te kunnen reageren.