Rundveehouderij

Nieuws 486 x bekeken

FrieslandCampina-dochter dieper in farmacie

Amersfoort - DMV-Fonterra Excipients, een gezamenlijke onderneming van FrieslandCampina en het Nieuw-Zeelandse Fonterra, doet een belangrijke overname in de toelevering voor de farmaceutische industrie.

Het neemt per 1 oktober de activiteiten op het gebied van farmaceutische microkristallijne cellulose (MCC) en sodium carboxymethylcellulose (SCMC) over van het van Indiase Brahmar Cellulose Private Limited (BCPL). Een overnamesom wordt niet genoemd.

Met de overname verkrijgt DMV-Fonterra Excipients naar eigen zeggen een marktpositie als enige fabrikant en leverancier van de meest gangbare verdunningsmiddelen en superdisintegranten in de farmaceutische industrie. Door de transactie gaan twee bedrijven samen die actief zijn op het gebied van de ontwikkeling, productie en verkoop van hulpstoffen aan de farmaceutische industrie.

DMV-Fonterra Excipients haalt haar producten uit Europa en Nieuw-Zeeland en onttrekt die aan zuivel. Brahmar Cellulose vervaardigt haar producten in India en gebruikt houtvezel (cellulose) als voornaamste grondstof. “De overname van Brahmar Cellulose is een verdere stap op weg naar het realiseren van onze ambitie. Wij willen marktleider worden bij de levering van farmaceutische hulpstoffen en met deze overname verstevigen we het fundament voor toekomstige ontwikkelingen op dit gebied”, aldus Jan Jongsma, CEO van DMV-Fonterra Excipients.

De overname krijgt juridisch zijn beslag in het vierde kwartaal van 2011, onder voorbehoud van officiële goedkeuring door de Indiase overheid en andere autoriteiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.