Rundveehouderij

Nieuws 228 x bekeken

Franse bond bezorgd over positie rundveehouderij

Clermont-Ferrand – De rundveehouderij haalt al vier jaar de slechtste resultaten in de hele Franse landbouw. Sommige veebedrijven staan op omvallen. Dat zegt voorzitter Pierre Chevalier van de organisatie van rundveehouders in Frankrijk.Chevalier toog voor de tweede keer in een maand naar een veebedrijf in een door de droogte van dit voorjaar getroffen regio om het lot van de veehouders onder de aandacht te brengen. ’’De regen van de zomer heeft de gevolgen van de droogte van afgelopen voorjaar niet kunnen verhelpen. Weliswaar groeit er nu weer gras, maar dat betekent niet dat we de voorraden die dit voorjaar verloren zijn gegaan weer hebben kunnen aanvullen.”

Volgens Chevalier hebben sommige Franse veehouders veevoer uit Spanje aangevoerd om hun beesten te voeren. ’’Dat voerprobleem heeft onze leden tussen de 20.000 en 50.000 euro extra gekost.”

De bond van rundveehouders pleit voor uitstel van de betaling van rente en aflossing om de financiële situatie te verlichten. Daarnaast wil de FNB dat de Franse rundvleessector zich meer op exportmarkten gaat richten.

Of registreer je om te kunnen reageren.