Rundveehouderij

Nieuws 267 x bekeken

Fonterra halveert biologische productie

Auckland - Het Nieuw-Zeelandse zuivelconcern Fonterra wil af van de helft van zijn biologische melkveehouders. Het bedrijf wil hen kwijt, omdat het concern verlies lijdt op de afzet van biologische producten.Voor de ruim 100 biologische melkveehouders op het Noordereiland komt de bekendmaking als een klap. Een jaar geleden wilde Fonterra juist groeien in de biologische zuivel.

Het concern verwerkt nu jaarlijks ongeveer 1,2 miljoen kilo vet en eiwit uit biologische melk in drie fabrieken. Het plan is om de ontvangst van biologische melk te halveren. Lopende contracten met veehouders worden niet verbroken, maar als een contract afloopt, wordt deze niet vernieuwt.

De verwerking wordt geconcentreerd in één fabriek. De overige twee fabrieken zullen nog maar deels biologische melk verwerken. Het biologische productpakket wordt beperkt tot vooral kazen, bestemd voor afzetmarkten in relatief dichtbijgelegen markten.


Of registreer je om te kunnen reageren.