Rundveehouderij

Nieuws 541 x bekeken

Fleckviehstier Hippo overleden

München – De bijna 15 jaar oude fleckviehstier BFG Hippo is dood. Een bekkenbreuk door een uitglijder op weg naar de wei werd het 1400 kilo wegende dier noodlottig. De dierenarts heeft de stier in laten slapen.

De oudste fleckviehstier van fokkerijorganisatie Bayern Genetik laat wereldwijd ruim 200.000 nakomelingen na. Volgens de fokkerijorganisatie heeft Hippo als eerste Fleckviehstier ter wereld op vijf continenten melkgevende dochters rondlopen. De stier werd niet alleen bij zuiver Fleckvieh ingezet, maar werd ook ingezet als kruisingstier bij Holstein en Jersey. De Hippo-dochters overtuigen volgens Bayern Genetik door de productie van melk en vlees in combinatie met een uitstekend exterieur.

Twee jaar geleden ging Hippo al met pensioen. De stier mocht van Bayern Genetik zijn laatste dagen in alle rust slijten, en wandelde nog elke dag naar de wei om zijn stramme spieren in beweging te houden. Begin deze week werd dat dagelijkse uitstapje hem fataal. Na een slippertje blies hij zijn laatste adem uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.