Rundveehouderij

Nieuws 334 x bekeken

Engelsen waarschuwen voor Jacobskruiskruid

Londen – De Engelse National Farmers Union heeft opnieuw gewaarschuwd tegen Jacobskruiskruid. De boerenbond wijst boeren op hun verantwoordelijkheid om dit voor vee giftige onkruid te verwijderen en vernietigen.

Volgens de NFU verspreidt de geelbloeiende plant zich vooral rond deze tijd van het jaar. ’’Als het z’n gang kan gaan, worden de problemen alleen maar erger”, stelt de bond.

Het Britse ministerie voor plattelandszaken Defra heeft al sinds 2003 een gedragscode voor het omgaan met het onkruid. Uitgangspunt is niet zo zeer het gewas helemaal uit te roeien, maar wel binnen de perken te houden daar waar het een daadwerkelijk gevaar voor paarden en vee op kan leveren. Veehouders en andere boeren wordt daarbij aan geraden hun landerijen regelmatig te controleren op het voorkomen van Jacobskruiskruid.

Of registreer je om te kunnen reageren.