Rundveehouderij

Nieuws

Duynie hervat voorverkoop pulp met oude prijs

Alphen a/d Rijn – Leverancier van natte bijproducten Duynie hervat de voorverkoop van perspulp met dezelfde prijs als waarmee in juni de voorverkoop werd gestopt. Perspulp wordt in de markt gezet voor een prijs van € 2,10 per procent droge stof.

Dat is de prijs die geldt tot het einde van de maisoogst. Daarna wordt voor korte tijd een prijs gehanteerd van € 2,05. Bij het einde van de bietencampagne wordt die weer verhoogd tot € 2,07. Ter vergelijking: Fouragehandelaar Wielink hanteert nog een prijs van € 1,25 per procent droge stof voor buitenlandse perspulp, maar die denkt erover om die nu toch ook iets op te trekken.

Voor Cigarant hanteert Duynie een prijs van € 1,70 tot € 1,75 per procent droge stof. De bijproductenhandelaar uit Alphen geeft kwantum en vervoerskortingen tot cumulatief 8 cent per procent droge stof. Met deze prijszetting komt de voederwaardeprijs van perspulp uit tussen de 100 procent (bij € 2,10) en 94 procent (bij € 2,05) per procent droge stof. Gisteren werd per abuis vermeld dat de voederwaardeprijs uit zo komen op 148 procent, maar dat is de voederwaardeprijs voor pulpbrok. De voederwaardeprijs van cigarant komt uit tussen 71 en 79 procent.
De uitlevering van perspulp start waarschijnlijk op 2 of 3 september.

Begin september vorig jaar verkocht Duynie de perspulp voor € 1,62 per procent droge stof, maar toen was er volgens verkoopleider Jan Verhoeven sprake van een heel andere markt voor veevoeders. Hij stelt dat de prijzen waarmee Duynie nu komt goed houdbaar zijn. Handelaren verwachtten vrij algemeen een lagere prijszetting, vooral gezien de verwachte grote suikerbietenoogst.

Of registreer je om te kunnen reageren.