Rundveehouderij

Nieuws

Duitse melkprijzen in juli veelal stabiel

Münster – De door de verwerkers uitbetaalde melkprijzen in Duitsland waren in juli nagenoeg stabiel.

Dat is de balans die TopAgrar opmaakt aan de hand van zijn monitoring van het melkprijsniveau, dat zich daarmee handhaafde op dat van de voorafgaande maand, dat wil zeggen gemiddeld Duitsland-wijd krap 35 cent per kilo bij 4 procent vet en 3,4 procent eiwit.

Enkele zuivelaars pasten niettemin een verhoging toe. Hieronder FrieslandCampina in Keulen dat de melkprijs opkrikte met 2 cent naar 36 cent per kilo. Het Beierse Allgäuland Käsereien, kandidaat voor overname door zuivelreus Arla Foods, verlaagde daarentegen de melkprijs, en bovendien fors, namelijk met 3 cent naar 30,46 cent per kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.