Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Duitse journalisten protesteren tegen verbod op melkprijsvergelijking

Berlijn – De Duitse landbouwjournalistenbond VDAJ protesteert tegen het door de kartelbewaker uitgevaardigde verbod op melkprijsvergelijkingen. Volgens de bond wordt daardoor de berichtgeving over de melkmarkt sterk aan banden gelegd.

”Uiteindelijk raakt het verbod ook de persvrijheid”, meent VDAJ-voorzitter Katharina Seuser. ”We zijn verbaasd dat het Bundeskartellamt zich tegen de transparantie van de markt keert, omdat juist dat toch voor het functioneren van de markt zorgt. Het is daarbij de taak van de landbouwjournalisten, om bij te dragen aan de transparantie op de markten. Dat werk wordt door de boeren, die het Bundeskartellamt nu kennelijk in bescherming wil nemen, zeer op prijs gesteld. Daarom is de argumentatie van deze autoriteit niet te begrijpen”, verklaart Seuser.

De VDAJ-voorzitter zegt de lopende gesprekken tussen de sector en de kartelbewaker over de kwestie te blijven volgen en dat zij zich ook voor een ongehinderde berichtgeving zal blijven inzetten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Juist die transparantie kan er voor zorgen ,dat boeren en leveranciers niet helemaal in de zak worden genaaid

Of registreer je om te kunnen reageren.