Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Deense research mikt op meer welzijn en beter milieu met forse verlenging lactatie

Aarhus – Het landbouwonderzoek in Denemarken mikt met een project op de verlenging van de lactatie bij melkkoeien. Volgens de onderzoekers kan dat aanzienlijke voordelen opleveren voor het dierenwelzijnsniveau in de melkveehouderij en voor het milieu, omdat koeien dan minder kalveren hoeven te werpen.

Het doel willen de initiatiefnemers bereiken met de ontwikkeling van nieuwe managementstrategieën, waarbij via een holistische en interdisciplinaire benadering gebruik wordt gemaakt van de nieuwe kennis die de afgelopen jaren is vergaard omtrent voerinzet en reproductie. Concreet denken de onderzoekers de lactatie te kunnen verlengen met een half jaar. Het project wordt aangevat door de landbouwfaculteit van de universiteit van Aarhus.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Dit is weer zo'n onderzoek naar iets wat de gewone melkveehouder met een topproduktie allang weet.
    Alleen de voorlichting heeft het nog over elk jaar een kalf maar dat gold vroeger voor een MRIJ of FH-koe en wellicht ook voor Fleckvieh of Montbeliardes. De lactatie verlengen met een half jaar daar hoef je echt geen onderzoek voor te doen dat lukt zo ook wel.
    De huidige holsteinkoe is wel zo persistent dat ze wel door produceert dat laatste halfjaar

Of registreer je om te kunnen reageren.