Rundveehouderij

Nieuws 619 x bekeken

De Graafstroom verdubbelt kaasopslag naar 2.200 ton

Bleskensgraaf – Kaasproducent De Graafstroom, eigendom van coöperatie DeltaMilk, gaat de opslagcapaciteit van kaas verdubbelen.

Het nieuwe pakhuis dat naast de fabriek komt te staan, wordt gebouwd door De Graafstroom, maar ingericht en beheerd door A-ware. Dat is het voormalige Anker Kaas.

Behalve het pakhuis, worden ook de kantoorfaciliteiten gemoderniseerd en uitgebreid.
Het pakhuis is bedoeld om zelf meer natuurgerijpte kaas te kunnen bewaren en ook langer te kunnen bewaren. Daardoor komt er een breder assortiment beschikbaar voor afnemers in binnen- en buitenland. De uitbreiding beperkt het aantal transportbewegingen, doordat minder kaas elders hoeft te worden bewaard. Ook wordt volgens directeur Henk van Bochove een betere afstemming mogelijk tussen productiecapaciteit en opslagcapaciteit.

Tussen De Graafstroom en A-ware bestond al een samenwerking. Die krijgt door de uitbreiding een nog duurzamer karakter. Als gespecialiseerde dienstverlener zal A-ware Services de dagelijkse gang van zaken in het nieuwe pakhuis voor haar rekening nemen. Dat gebeurt onder de naam van De Graafstroom Ripening.

Volgens voorzitter Teunis Sterk van DeltaMilk heeft het laten inrichten en beheren van het nieuwe pakhuis door A-ware als grote belang dat daar voor de jonge coöperatie minder geld in gaat vastzitten. ”Daarmee kunnen we de nabetaling, die eerst tegoed wordt geschreven, eerder contant beschikbaar maken voor de leden.” Ook is het inrichten en beheren van een kaaspakhuis volgens Sterk een zeer specialistische klus.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.