Rundveehouderij

Nieuws 284 x bekeken

DMK en Arla willen samen in melkpoeder

Zeven/Viby – Het Duitse DMK (Deutsches Milch Kontor) en Arla studeren op verdere samenwerking bij de productie en afzet van melkpoeder. Dit hebben beide bedrijven bekend gemaakt.

Het initatief voor een gesprek over verdere samenwerking komt van DMK. Dat heeft in Hohenwestedt, in Sleeswijk-Holstein, een poederfabriek die tegen geringe meerkosten een flink hogere capaciteit kan bereiken.

DMK had eerst contact gezocht met de kleinere melkverwerkers in het noorden van Duitsland om een gezamenlijke investering te doen. Daar kwam er slechts een vrij lauwe reactie op. Daarop is contact gelegd met Arla, aldus DMK-chef Josef Schwaiger.

Dat mondde uit in de oprichting van een gezamenlijke werkgroep, die de kansen van een gezamenlijke investering en verdere samenwerking bekijkt. Zowel Arla als DMK zijn van mening dat kostenbesparing en een efficiëntere en meer gespecialiseerde poederproductie van groot belang zijn om de toekomst in dit segment goed aan te kunnen.

DMK kondigde vorige week ook al aan dat het een verkoopkantoor voor melkproducten in China wil openen. Ook heeft het de ambitie om de komende jaren snel groter te worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.