Rundveehouderij

Nieuws

DMK breidt uit met overnames binnen en buiten Europa

Berlijn – Zuivelconcern DMK mikt op verdere uitbreiding met bedrijfsovernames in niet alleen Duitsland en de rest van Europa, maar ook in Azië, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Dat zegt concerndirectievoorzitter Josef Schwaiger in dagblad die Welt. Momenteel neemt DMK op de wereldranglijst van grootste zuivelaars een dertiende plaats. Op de Duitse markt is volgens Schwaiger nog flink wat ruimte voor samenvoeging in de zuivel. ”Er zijn nog tachtig ondernemingen en dat zijn er zondermeer te veel,” meent hij.

De melkveehouders krijgen naar zijn idee ook steeds meer oog voor de noodzaak om de krachten te bundelen in grote concerns, om zo een tegenwicht te vormen tegenover de grootgrutters. ”De boeren worden vooruitstrevender en verliezen de vrees die ze lang hebben gehad voor nieuwe, grotere structuren”, aldus Schwaiger.

Of registreer je om te kunnen reageren.