Rundveehouderij

Nieuws 188 x bekeken

Britse melkprijs kruipt omhoog

Londen – De gemiddelde Britse melkprijs lag in juli op 27,20 pence (ruim 30,7 eurocent) per liter. Dat is 0,58 pence ofwel 2,1 procent hoger dan in de voorafgaande maand toen de melkprijs op maandbasis ook al wat omhoog was gegaan.

De melkprijs is nu 2,91 pence ofwel 3,3 eurocent hoger dan vorig jaar rond deze tijd, zo blijkt uit het maandelijks overzicht van het plattelandsministerie Defra.

Vorige week heeft Robert Wiseman als eerste van de grote zuivelbedrijven aangekondigd de melkprijs voor aflevering in oktober te verhogen naar gemiddeld 28,425 pence (32,2 eurocent) per liter. Wiseman doet dat om in een krimpende markt verzekerd te zijn van voldoende aanvoer.

Verwacht wordt dat andere melkverwerkers die stap zullen volgen waardoor ook de gemiddelde melkprijs in Groot-Brittannië verder op zal kunnen lopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.