Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Britse melk met 'geen slacht belofte'

Londen – Een Britse agrarische stichting heeft biologische melk op de markt gebracht met de belofte 'dat de koeien na hun werkzame leven niet geslacht worden maar op een oude-van-dagen boerderij oud kunnen worden'.

De melk is wel duur: 3,15 euro per liter en nog eens 20 cent voor aflevering thuis. De melk is afkomstig van de boerderij van de Ahimsa Dairy Foundation, een stichting zonder winstoogmerk. Bij het project wordt samengewerkt met de Organic Milk Suppliers Co-operative, de grootste coöperatie van biologische melkveebedrijven in Groot-Brittannië.

Directeur Sanjay Tanna van de Ahimsa Dairy Foundation: "Er is zo veel lijden bij de productie van gangbare melk. Koeien worden jaren voor hun dagen feitelijk geteld zijn geslacht nadat ze tot het uiterste zijn uitgemolken, stierkalveren worden vaak bij de geboorte vernietigd of als kalfsvlees verkocht en stieren worden geslacht voor het vlees. Wij geloven dat je niet op die manier de goedgeefsheid van de koe, van wier melk we afhankelijk zijn, moet belonen."

Eén reactie

  • no-profile-image

    Elly van der Neut

    Hoewel ik er voor ben om te fokken op duurzamer koeien vind ik dit veel te ver gaan. De burger mocht eens gaan denken dat dit voor alle koeien zou kunnen gaan gelden, dan zijn we helemaal in de aap gelogeerd.

    Vr. gr.

Of registreer je om te kunnen reageren.