Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

’Belang van de leden voorop bij coöperaties’

Parijs – Zuivelcooperaties en de bestuursraden moeten een maximale waarde ten gunste van hun leden te creeëren. Dat stelt de Franse organisatie van melkveehouders FNPL.

“De producent kan niet worden beschouwd als een element dat je eenvoudig aan kunt passen”, aldus de Franse melkveehoudersbond.
De FNPL stelt dat ze een verklaard voorstander is van het coöperatieve model. ”Des te meer de producenten de middelen in eigen hand hebben om rijkdom te scheppen, des te makkelijker zal het voor hen zijn daarvan de dividenden op te strijken. Maar dat heeft wel een consequentie.” Die consequentie is dat de coöperaties en hun besturen de belangen van de melkveehouders voorop stellen. ”Bij de vooruitzichten voor de nieuwe melkregelingen na 2015 verwacht de FNPL van alle zuivelcooperaties dat ze alles in het werk stellen om aan die hoge verwachtingen van hun producenten te voldoen.”

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wat is het belang van de leden? Een zo hoog mogelijke uitbetaling nu of nu meer reserveren, investeren en later meer uitbetalen? Het standpunt van de FNPL is een open deur die op alle mogelijke manieren ingevuld kan worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.