Rundveehouderij

Nieuws

Amerikaanse veedief krijgt 99 jaar cel

In de Amerikaanse staat Texas is een veedief veroordeeld tot een gevangenisstraf van 99 jaar.

Dat meldt de Volkskrant. De 44-jarige man genaamd Carl Wade Curry stal in vier jaar tijd meer dan 2000 runderen met een gezamenlijke waarde van bijna 1 miljoen dollar, ongeveer 690.000 euro.

De politie kwam Curry vorig jaar op het spoor toen één van de bedrogen veehouders aangifte deed. Curry benaderde de veehouder namens een nepbedrijf. Hij bood hem 200.000 euro voor 400 runderen, maar betaalde het slachtoffer nooit. De dieren waren toen al door Curry weggevoerd.

Uiteindelijk werden de dieren opgespoord en werd Curry opgepakt. De jury had in zijn proces slechts een half uur nodig om tot een oordeel te komen: 99 jaar cel.

De Amerikaanse website Chron.com meldt dat Curry in april ook al veroordeeld was voor veediefstal. Toen kreeg hij van de rechtbank in Oost-Texas twintig jaar cel opgelegd. Er volgen nog aanklachten, waaronder uit Louisiana. In de jaren 90 werd Curry al eens veroordeeld voor bankfraude.

Of registreer je om te kunnen reageren.