Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

Al meer dan 2.200 aanmeldingen voor cursus geneesmiddelen

Amersfoort – Binnen twee weken tijd hebben al meer dan 2.200 leden-melkveehouders van FrieslandCampina zich aangemeld voor de cursus verantwoord diergeneesmiddelengebruik. De coöperatie is opgetogen over dit grote aantal aanmeldingen.

De cursus, die begin augustus start en doorlopend kan worden gevolgd, is op vrijwillige basis. In totaal heeft FrieslandCampina zo’n 17.000 leden. De leden die zich nog niet hebben aangemeld, kunnen dat in de komende maanden alsnog doen.

De cursussen worden gegeven door dierenartsen, die door FrieslandCampina zelf zijn bijgeschoold. Ruim 200 dierenartsen hebben al zo’n cursus gevolgd. Als de eigen dierenarts van een veehouder nog niets is bijgeschoold om ook mee te doen aan het programma en ook niet van zins is om mee te doen, dan helpt FrieslandCampina bij het vinden van een andere dierenarts in de omgeving die de cursus wel kan geven.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dat zullen vast allemaal LTO - leden zijn. Die knikken al ja voor ze iets gevraagd wordt.

 • no-profile-image

  Net als de LTO zelf.

 • no-profile-image

  Het is maart net hoe je het bekijken wil, die 2200 leden , zijn er al 2200 leden gemeld of is het een krappe 13 % heeft zich aangemeld? En waarom die anderen 14800 leden (dat is 87 % van de leden) niet?

 • no-profile-image

  Het is geen maart, het is al augustus.

 • no-profile-image

  Mij ls akkerbouwer bekruipt het gevoel; "Waarom nu pas een cursus over medicijn gebruik? Hadden de veeboeren het zo goed dat een duizendje meer aan medicijnen er niet toe deed?"
  Of zijn de veeboeren in zijn geheel niet geinteresseerd in volksgezondheid, denken ze alleen maar aan koeien die niet mogen hoesten en kalfjes die je als couveuse kindjes moet groot bengen met alle gevolgen daarvan voor de toekomst? Nu de politiek greigt met de meest vreselijke dingen, gaan de veeboeren een cursus medicijnen doen en moet hun Dierenarst hier verplicht aan mee doen. Hoe dwingend kun je zijn als zuivelfabriek.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.