Rundveehouderij

Nieuws 345 x bekeken

Abbott Laboratories investeert in Chinese melkpoederfabriek

Chicago – Abbott Laboratories investeert 230 miljoen dollar (158 miljoen euro) in een melkpoederfabriek in Jiaxing, een stad in de Oost-Chinese provincie Zhejiang.

Het betreft de grootste investering van Abbott Laboratories in China tot nu toe. De fabriek moet Abbott Laboratories helpen de jaaromzet van het bedrijf in China te laten groeien tot 1 miljard dollar in 2014.

De melkpoeder is volgens het bedrijf uit Illinois van hoge kwaliteit en bedoeld voor Chinese zuigelingen en kinderen. Jaarlijks worden in China circa 17 miljoen baby's geboren. De fabriek is volgens planning in 2013 operationeel zijn en emplooi bieden aan 300 mensen. Na de bouw heeft Abbott Laboratories drie fabrieken in China en nog eens drie fabrieken elders in Azië.

Abbott Laboratories schrijft dat nu reeds meer dan 26 procent van de wereldwijde omzet wordt gerealiseerd in opkomende economieën.

Of registreer je om te kunnen reageren.