Rundveehouderij

Nieuws

Zuivelpoeders flink onderuit op internetveiling

Auckland – De internetveiling voor zuivelproducten van de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra ging dinsdag flink in de min.

Het gemiddelde van alle opbrengsten scoorde volgens de zogeheten GDT-TWI prijsindex 6,7 procent lager dan de vorige veiling op 15 juni. Belangrijk is het gegeven dat vooral de melkpoeders beduidend minder opbrachten.

Vollemelkpoeder haalde als gemiddelde 3.638 dollar per ton, ofwel 2.516 euro. Dat is in euro’s gerekend 8 procent (205 euro per ton) minder. Voor vollemelkpoeder was er niet veel verschil in prijsdaling tussen de leveringen op korte en de (middel-) lange termijn.

Mageremelkpoeder ging met een gemiddelde opbrengst van 3.704 dollar per ton, ofwel 2.561 euro in euro’s gerekend ook 8 procent (233 euro per ton) onderuit. Hierbij was vooral de prijs voor levering op de korte termijn, te weten september, aan prijsdaling onderhevig: min 15,5 procent.

Boterolie bleef met een opbrengst van 5.278 dollar ofwel 3.650 euro per ton nog redelijk op niveau, het was ten opzichte van 15 juni 1,4 procent minder.

Voor karnemelkpoeder en de op de beurs nog niet zo lang geleden geïntroduceerde producten rennet caseïnaat en melkeiwitconcentraat werd te weinig verkocht om een relevant prijsgemiddelde te geven.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.