Rundveehouderij

Nieuws

Zuivelgigant Fonterra groeit buiten Europa

Auckland - Zuivelgigant Fonterra uit Nieuw Zeeland exporteert voor het eerst meer producten naar niet-westerse landen. Fonterra richtte zich eerder enkel op Europa en Noord Amerika.

Voor het eerst worden in de komende 12 maanden meer zuivelproducten naar India, Indonesië en Vietnam geëxporteerd dan naar Europese landen. Volgens voorzitter van Fonterra Henry van der Heyden zijn consumenten in ontwikkelingslanden bereid om relatief meer te betalen voor zuivelproducten dan consumenten in Europa en Noord Amerika.

Om de export verder te laten groeien in India is het bedrijf bezig om een samenwerking aan te gaan met de Indian Farmers Fertiliser Co-operative. De verwachting is dat de vraag naar melk in India tussen de 180 en 200 miljoen ton zal zijn in 2020. Dit biedt perspectieven voor Fonterra. Het geplande vrije markt verdrag tussen India en Nieuw Zeeland zal de handel in zuivel verder verbeteren.

Ook is Fonterra bezig om samenwerking te zoeken met bedrijven in China en Brazilië om aan de vraag naar hoogwaardige zuivelproducten in deze landen te kunnen voldoen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.