Rundveehouderij

Nieuws 280 x bekeken

Weer dalende tendens op internetveiling zuivel

Auckland – Evenals veertien dagen geleden vertoonde de internetveiling voor zuivelproducten van de Nieuw-Zeelandse coöperatie Fonterra vanmiddag een dalende prijstendens.

Ten opzichte van 5 juli lag de gemiddelde opbrengst van de Global Dairy Trade 5,1 procent lager. Vooral boterolie daalde sterk in waarde en bracht gemiddeld 12,5 procent minder op dan tijdens de vorige veiling. Het prijsgemiddelde was 4.614 dollar per ton (3.258 euro). Overigens lag de waardevermindering het sterkst bij levering op de korte termijn.

Vollemelkpoeder zakte gemiddeld 4 procent in opbrengst, ook weer met de nadruk op waardevermindering bij levering op kortere termijn. Gemiddeld is er per ton 3.475 dollar voor betaald (2.454 euro). Voor mageremelkpoeder bleef de prijs voor levering op de korte termijn vrijwel gelijk, maar daalde vooral de opbrengst bij levering in het najaar. Gemiddeld deed dit product 3.488 dollar per ton (2.463 euro), wat dus nog steeds meer is dan de opbrengst van vollemelkpoeder. Karnemelkpoeder is vrijwel niet verkocht, cheddarkaas in het geheel niet.

Dan de relatieve nieuwkomers op de internetveiling: rennet caseïne bleef redelijk prijshoudend (-1,4 procent) en bracht 9.992 dollar per ton op (7.056 euro). Melkeiwitconcentraat zakte ruim 10 procent in opbrengst naar 5.525 dollar (3.902 euro).

Of registreer je om te kunnen reageren.