Rundveehouderij

Nieuws

Vraagtekens over kwaliteit Spaanse melk

Madrid – Het Spaanse ministerie van Gezondheid stelt een onderzoek in naar de kwaliteit van in Spanje verkochte melk.

Het ministerie reageert hiermee op een onderzoek van consumenten organisatie OCU, waaruit zou blijken dat zuivelondernemingen hun productieproces niet onder controle hebben. Dat meldt de agrarische nieuwssite Agra Europe.

OCU liet 47 gepasteuriseerde melkmonsters onderzoeken en kwam tot verontrustende conclusies. Zo kwamen vetpercentages, en aangetroffen fosfaten niet overeen met informatie op de etiketten. Ook zou de melk in een aantal gevallen zolang zijn verhit dat de voedingswaarde aanzienlijk was gedaald. OCU wijt het kwaliteitsverlies aan een versoepeling van de regelgeving in 2006, en de huidige intensieve productiewijze.

De minister van Gezondheid, Leire Pajín, heeft aangeven dat de kwaliteit van melk de afgelopen jaren juist is verbeterd. ”Maar als we moeten ingrijpen, doen we dat.”

Of registreer je om te kunnen reageren.