Rundveehouderij

Nieuws

Vraag naar gebruikte melkrobots neemt toe

Maassluis – Melkrobotproducent Lely Astronaut verwacht dat de markt voor gebruikte melkrobots de komende jaren zal groeien.Melkveehouders die hun machine na acht jaar hebben afgeschreven en de mogelijkheden van de nieuwste techniek willen inzetten, melden zich in steeds grotere getale voor een inruilprijs volgens Lely Astronaut.

Daarbij is er een andere groep melkveehouders die met een gereviseerde melkrobot mogelijkheden ziet om met beperkte financiële middelen hun bedrijf verder te automatiseren.

Lely Astronaut heeft inmiddels al honderd gebruikte melkrobots opnieuw ingezet op melkveebedrijven, voornamelijk in Nederland, België en Duitsland. Deze machines worden gereviseerd en gecertificeerd door het Lely Taurus programma en worden verkocht voor een aantrekkelijke prijs en één jaar garantie.

Het Lely Taurus programma is eind 2009 opgezet als antwoord op de groeiende markt naar gebruikte melkrobots.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.