Rundveehouderij

Nieuws 426 x bekeken

Rabobank gaat online zuivelveiling financieren

Zevenaar – Dairy Auctions Online (DAO) start eind 2011 met het veilen van kaas, boter en melkpoeder uit de Europese markt. De Rabobank heeft aangegeven de financiering voor haar rekening te willen nemen.

Met de Rabobank meent DAO de beste partij in huis te hebben gehaald voor de kredietverstrekking. De bank laat weten positief tegenover het concept te staan. ”De veiling kan een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de bedrijfskolom zuivel”, aldus de Rabobank.

DAO richt zich wat betreft aanbieders op zuivelproducenten die structureel product op de veiling willen verhandelen, maar ook handelsbedrijven worden niet uitgesloten. Volgens DAO-directeur Rik Loeters hebben een aantal partijen al toegezegd van de veiling gebruik te gaan maken.

Wat betreft afnemers moet gedacht worden aan partijen uit bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie. Het gaat volgens DAO-directeur Loeters nadrukkelijk om een commodity-veiling. De bedoeling is dat de veiling wekelijks plaats heeft.

Binnen de zuivelsector in Europa wordt er steeds meer gezocht naar openheid en transparantie, mede als gevolg van de steeds heftigere prijsfluctuaties op de grondstoffenmarkt. ”Het veilingplatform van DAO zal een grote bijdrage leveren aan deze openheid en transparantie”, aldus Loeters.

Of registreer je om te kunnen reageren.