Rundveehouderij

Nieuws 930 x bekeken 2 reacties

Programma berekent kosten opfok jongvee

Wageningen - Melkveehouders kunnen met het programma Jonkos de kosten van de opfok van jongvee op hun bedrijf berekenen.

Met een beperkt aantal gegevens geeft het programma inzicht in de kosten van een bepaalde opfok strategie. Eventueel kan de gebruiker meer details invoeren, bijvoorbeeld op het gebied van rantsoen of voederwinning.
Jonkos is nog in ontwikkeling. In augustus komt een versie voor jongveeopfokbedrijven. In 2012 is een update van dit rekenprogramma te verwachten. Het programma is te vinden op de site van Verantwoorde Veehouderij.

Dit project wordt gefinancierd door het Productschap Zuivel en uitgevoerd door een samenwerkingsverband van DLV, WUR Livestock Research, WUR Leerstoelgroep Bedrijfseconomie en de RU Faculteit Diergeneeskunde.

WUR

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Moet ik aan de hand van bovenstaand artikel concluderen dat de veehouder nog nooit de kosten voor opfok in beeld heeft gehad? Of moet de conclusie zijn dat ze in Wageningse wetenschappers weer eens niets te doen hadden en een spread sheet zijn gaan ontwikkelen, die iedere computer freack samen met de boer in elkaar zet op en achternamiddag. Jammer dat het de veehoudes weer het nodige geld heeft gekost via het Productschap en straks via de aanschaf hun eigen rekenmodule nog eens geld kost.

  • no-profile-image

    Moet ik aan de hand van bovenstaand artikel concluderen dat de veehouder nog nooit de kosten voor opfok in beeld heeft gehad? Of moet de conclusie zijn dat ze in Wageningse wetenschappers weer eens niets te doen hadden en een spread sheet zijn gaan ontwikkelen, die iedere computer freack samen met de boer in elkaar zet op en achternamiddag. Jammer dat het de veehoudes weer het nodige geld heeft gekost via het Productschap en straks via de aanschaf hun eigen rekenmodule nog eens geld kost.

Of registreer je om te kunnen reageren.