Rundveehouderij

Nieuws 220 x bekeken 1 reactie

Prognoses juist: 3e jaar op rij zonder superheffing voor Duitse veehouderij

Bonn – De prognoses omtrent de onder het quotumplafond gebleven Duitse melkproductie in 2010/11 blijken juist. De belastingdiensten bevestigen dat 0,7 procent van de beschikbare ruimte niet is volgemolken, waardoor van een superheffing geen sprake is.

Het afgelopen quotumjaar was voor de Duitse veehouders het derde jaar op rij zonder overproductie. Niettemin groeide door de uitbreiding van de ruimte de productie afgelopen jaar met 700 miljoen kilo (voor vetcorrectie) naar 28,9 miljard kilo. Na vetcorrectie belandde de productie op 29,12 miljard kilo. Het nationale quotum omvatte iets meer dan 29,3 miljard kilo.

In het lopende quotumjaar bestaat uitgaande van de huidige stand van zaken een risico op een overschrijding van de ruimte. Volgens zuivelmarktbureau ZMB in Bonn werd tot en met 19 juni 2,4 procent meer melk geleverd dan in de overeenkomstige periode van 2010/11. Om binnen de ruimte te blijven had slechts 1,7 procent meer geproduceerd mogen worden.

Eén reactie

  • AmerstreekBLSA

    ????????? Dit is wel erg oud nieuws en niet interessant meer. Voorspelling voor dit quotumjaar is 0,7% boven het quotum.

Of registreer je om te kunnen reageren.