Rundveehouderij

Nieuws 175 x bekeken

Onderhandelingen Arla en Allgäuland inzake overname rond

Aarhus- Arla vult zijn intenties om de Beierse kaasmaker Allgäuland Käsereien over te nemen in met een financieel bod op het bedrijf. Dat heeft het Scandinavische zuivelconcern vanmiddag laten weten.

Het overnamebod betekent dat de onderhandelingen zijn afgerond en dat de leveranciers van Allgäuland nu concreet stelling kunnen nemen. Het bestuur van de Beierse zuivelaar is positief en adviseert de leveranciers het bod te aanvaarden. ”We zijn daar erg blij mee want de geplande overname door Arla is een belangrijke en ook noodzakelijke stap om ons bedrijf veilig te stellen,” schrijft voorzitter Kuno Rumpel. De onderhandelingen tussen de partners duurden langer dan verwacht, maar uit de nieuwe ontwikkelingen valt af te leiden dat de problemen die er waren uit de weg zijn geruimd. De problemen betroffen met name de schuldenlast van Allgäuland. Deze kaasmaker heeft volgens Arla een melkplas van 425 miljoen kilo van 1800 leveranciers en vier fabrieken.

Of registreer je om te kunnen reageren.