Rundveehouderij

Nieuws 266 x bekeken

Melkprijzen in de VS gaan dalen

Washington – De melkprijs in de Verenigde Staten (VS) gaat in de laatste maanden van 2011 dalen. Dat is het gevolg van het aanhouden van meer melkkoeien, en een stijging van melkproductie per koe. Ook in 2012 gaan de prijzen verder naar beneden. Dat verwacht het Amerikaanse ministerie van Landbouw.

De verwachting is dat de melkproductie in de VS, ondanks de hoge voerprijzen, gaat toenemen in 2012. Hoewel het aantal melkkoeien, dat dit jaar op ruim 9 miljoen stuks uitkomt, in 2012 licht gaat dalen, stijgt de productie per koe. De melkproductie per koe komt dit jaar naar verwachting uit op 9.663 kilo, en stijgt in 2012 naar 9.827 kilo. De totale melkproductie in de VS komt in 2011 naar verwachting uit op 88,7 miljard kilo. In 2012 stijgt de productie waarschijnlijk naar 90,1 miljard kilo. De sterkste groei in melkproductie vindt plaats in het westen van de VS. De staten Texas, Colorado en Arizona laten de grootste groei zien. De staten Ohio, Illinois en Missouri laten in 2011 een daling zien ten opzichte van 2010. Niet uit te sluiten is dat droogte de totale melkproductie in de VS kan gaan remmen.

De Amerikaanse zuivelexport loopt tot nu toe goed door, maar neemt naar verwachting volgend jaar af. Vooral de export van botervet loopt goed, al wordt het prijsvoordeel op de wereldmarkt langzaam minder. Ook de export van mageremelkpoeder loopt nog steeds goed door. Ondanks het feit dat de economie in de VS maar langzaam aantrekt, stijgt de zuivelconsumptie toch en is de verwachting dat deze trend in 2012 verder doorzet.

Of registreer je om te kunnen reageren.