Rundveehouderij

Nieuws

Melkgeld Cono Kaasmakers in juli onveranderd

Westbeemster – Met het oog op de nog vrij stabiele zuivelmarkt heeft Cono Kaasmakers de melkprijs in juli ongewijzigd gelaten ten opzichte van juni. De vetprijs bleef € 3,30 per kilo en de eiwitprijs € 7,00.

Volgens de berekeningsmethodiek van agd.media/Boerderij is het melkgeld over juli wederom € 35,12 exclusief btw per 100 kilo, uitgaande van een jaarleverantie van 800.000 kilo. Dat is € 4,04 meer dan in juli vorig jaar.

De laatste maanden overheerst in de Nederlandse melkprijzen de consolidatie, met ongewijzigde prijzen van vooral Cono Kaasmakers, Nemelco en DOC Kaas. FrieslandCampina hield in juni en juli weliswaar de garantieprijs stabiel, maar kwam via wijzigingen in de vet- en eiwitprijs en het vervallen van de zomerheffing in juli toch nog tot bijstellingen van het melkgeld naar boven.

Of registreer je om te kunnen reageren.